България губи с 0:2 от Босна и Херцеговина в Купа „Дейвис“

Димитър Кузманов и Янаки Милев отстъпиха на съперниците си, днес трябва да вземем задължително мача на двойки

Отборът на Босна и Херцеговина поведе на България с 2:0 победи в сблъсъка между двата отбора в плеойф за запазването на място в Световна група I на Купа „Дейвис“.

В откриващия мач Димитър Кузманов отстъпи с 1:2 сета – 6:3, 3:6, 4:6 пред Нерман Фатич.

Във втория двубой Янаки Милев не успя да се противопостави на бившия №23 в света Дамир Джумхур и загуби с 3:6, 2:6.

Срещата на Мико в ТК „Авеню“ в Бургас продължи близо два часа и половина и предложи много емоции.

Кузманов започна двубоя силно и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. До края на сета пред Фатич се отриха няколко възможности да върне пробива, но в ключовите моменти Кузманов беше непоколебим и в крайна сметка се наложи с 6:3.

През втората част везните се обърнаха в полза на тенисиста от Босна и Херцеговина. Фатич стартира сета с два пробива и преднина 4:0 гейма. Кузманов успя да навакса един от брейковете, но отстъпи с 3:6.

Във финалния сет играта беше изключително равностойна. Фатич успя първи да пробие за преднина 2:1, но Мико успя да отговори подобаващо и на свой ред проби в шестия гейм, изравнявайки резултата. Последва ответен брейк на сметката на Фатич, който се оказа достатъчен за крайния успех на гостите.

Двубоят на Янаки Милев срещу Дамир Джумхур продължи 75 минути.

Първият сет беше решен от един пробив, дело на Джумхур в шестия гейм. През втората част босненецът започна с брейк в първия гейм, но Милев отговори светкавично и с ри-брейк изравни за 1:1 гейма в вдигна на крака публиката. До края на срещата обаче опитът на Джумхур се оказа решаващ и той взе 5 от следващите 6 изиграни гейма, с което и победата.

Днес по програма трябва да се изиграят три двубоя. Началото е от 14:00 часа със среща на двойки, като за България са заявени Александър Лазаров и Александър Донски, а за гостите от Босна и Херцеговина – Мирза Башич и Томислав Бъркич.

По регламент капитаните могат да правят промени до час преди началото на двубоя. Дуелът край морето ще завърши с две срещи на единично. В първата сили ще премерят Димитър Кузманов и Дамир Джумхур, а във втората Янаки Милев и Нерман Фатич.