България загуби от Ирландия и остава в трета група на "Купа Дейвис" (СНИМКИ) - DC news

България загуби от Ирландия и остава в трета група на „Купа Дейвис“ (СНИМКИ)

България не успя да се върне във Втора група на зона „Европа/Африка“ за „Купа Дейвис”. В решителен полуфинален двубой, който беше с цената на плейоф, националният ни отбор отстъпи с 1:2 победи пред Ирландия.

Определящ крайния изход на срещата се оказа двубоят на двойки, в който Александър Лазов и Димитър Кузманов отстъпиха с 1:6, 6:7 (6) пред Сам Бари и Дейвид О’Хеър. Нашите момчета има за какво да съжаляват, тъй като във втория сет на два пъти наваксаха пробив пасив, а в последвалия тайбрек имаха два сетбола при 6:4 точки. Последната дума обаче беше на ирландския дует, който след двойна грешка на Лазов стигна до мачбол и го реализира.

Димитър Кузманов даде надежда на нашите след драматичен обрат с 4:6, 6:3, 7:6 (6) над Сам Бари след 3 часа игра. След него обаче Джеймс Макгий надви с 2:1 сета Александър Лазов, в отделните части 6:2, 4:6, 6:1.

Благодарение на успеха Ирландия догодина ще играе във Втора група на „Купа Дейвис“. Място там си гарантира и съставът на Люксембург, който по-рано през деня надви с 2:1 победи Македония в другия плеойфен дуел.

България остава в III група на неофициалното световно отборно първенство и през следващата година.

Снимки: БФтенис

Подобни статии

Top