България на 18-о място на ЕП по лека атлетика в зала, Полша е №1

България завърши на 18-о място в класирането по медали на Европейското първенство по лека атлетика в Белград. Радослава Мавродиева завърши втора на гюле и донесе единственото отличие за страната в сръбската столица.

Осемте участващи български състезатели бяха близо до повтарянето на постижението от предишния континентален шампионат на закрито в Прага 2015, но малшанс лиши Тихомир Иванов от бронза на скок височина. Той направи нелепа грешка в първия си опит на 2.18 метра и в крайна сметка остана четвърти.

Както е известно, в чешката столица преди две години Габриела Петрова стана вицешампионка на троен скок, а Мавродиева заслужи бронз.
От другите български атлети Георги Цонов достигна до финала на скок дължина, в който постигна личен рекорд от 6.78 метра, но получи контузия в левия крак при петия си опит и не довърши състезанието.

Инна Ефтимова отпадна на полуфиналите в спринта на 60 метра, а Румен Димитров (60 метра), Георги Иванов (гюле), Румен Димитров и Златозар Атанасов (скок дължина) не успяха да преодолеят квалификационните серии.

Отборен шампион на Евро 2017 в зала стана Полша със 7 златни, 1 сребърен и 4 бронзови отличия. Общо представители на 26 страни спечелиха медали на шампионата, 14 от които излъчиха шампиони.

Снимка: gong.bg

Подобни статии

Top