България победи с 3:0 Армения в Купа "Дейвис" (СНИМКИ) - DC news

България победи с 3:0 Армения в Купа „Дейвис“ (СНИМКИ)

България спечели с 3:0 двубоя с Армения от Група „А” на БНП Париба Купа „Дейвис” (III група, зона „Европа”). Класическото измерение на резултата оформиха Александър Лазаров и Тихомир Грозданов, които в срещата на двойки надвиха с 6:1, 6:2 Микаел Качатрян / Седрак Качатрян. Срещата продължи едва 38 минути.

Преди тях, чисти победи в двубоите на единично постигнаха Димитър Кузманов и Александър Лазов.

В първия мач на единично Димитър Кузманов надви с 2:0 сета – 6:3, 7:6 (0) Микаел Качатрян след 95 минути на първи корт във ваканционно селище „Санта Марина”, Созопол. Срещата се проведе при трудни условия – ниска температура на въздуха и силен вятър, които на моменти затрудняваха значително състезателите.

Александър Лазов победи с категоричното 6:0, 6:0 Микаел Аветисян за 46 минути игра в „Санта Марина”. Левичарят от Пазарджик нямаше никакви проблеми в срещата срещу опонента си, който няма позиция в ранглистата на АТР. За Лазов това е едва втора победа на единично за България за Купа „Дейвис”.

Благодарение на успеха България оглави временното класиране в групата. В петък момчетата на капитана Тодор Енев ще се изправят срещу Гърция в директна битка за място на полуфиналите в събота.

Снимки: Фейсбук/Българска федерация по тенис

Подобни статии

Top