България с осма поредна загуба след 0:3 от Русия в Световната лига

България загуби от олимпийския шампион Русия с 0:3 (20:25, 14:25, 18:25) във втори мач от група „H1“ от третия турнир на Световната лига в Далас. Това е осмо поредно поражение за тима, воден от Пламен Константинов. Българският отбор трябва да победи Австралия в последната си среща тази вечер, за да запази мястото си в първа дивизия на Световната лига и през следващия сезон.

Селекционерът Пламен Константинов започна с промени, като стартовия ни състав бе: Тодор Скримов, Георги Сеганов, Бранимир Грозданов, Методи Ананиев, Алекс Грозданов, Красимир Георгиев и Владислав Иванов (либеро).

Както в предишните мачове националите започнаха добре и на второто техническо прекъсване водеха с 16:12, но след това не успяха да задържат преднината си и Русия обърна гейма в своя полза. В следващите две части „сборная“ диктуваше играта изцяло, като записа чиста победа.

Реализатор за Русия бе Виктор Полетаев с 10 точки. Тодор Скримов и Бранимир Грозданов завършиха с по 9 точки за България.

В общото класиране на първа дивизя водач е Бразилия със седем победи, една загуба и 20 точки. Същият актив, но с по-лошо геймово съотношение има тимът на САЩ, който е на втора позиция. Трети засега е Франция с шест победи, две загуби и 20 т.

Снимка: volleyball.bg

Подобни статии

Top