Българи създадоха първия аксесоар за уиски в света

„Липсваше ми почукването на ледчетата в чашата, но не исках да развалям автентичния вкус на любимото ми уиски. За това една вечер отидох в работилницата и си направих две дървени кубчета (първите бяха от ела)”. Така се ражда идеята за първия аксесоар за уиски в света, разказа пред Economic.bg Трифон Михайлов, автор на проекта WooWhiskey.

След няколко дни Трифон решава да направи кубчетата от дъб, тъй като уискито обикновено се съхранява в дъбова бъчва. „Тези „зарчета“ станаха незаменима част от питиетата ми не само вкъщи, но и когато излизах с приятели по барове“, споделя още Трифон.

При новият аксесоар интересното е не толкова, че леко изстудяват самото уиски (бел. ред. до -4-5 градуса от температурата на напитката), а че го връщат там, откъдето то е дошло – именно от бъчвата. Слагаш бъчвата в уискито, а не уискито в бъчвата.

Продажбите на аксесоара за уиски на масовия пазар ще започнат на 1 октомври. Цената за комплект от две кубчета ще е 29 лева.

Аксесоарът ще се продава през техния интернет сайт, както и в магазините за тютюн и алкохол в по-големите градове. Дъбовите „зарчета” привличат клиенти от цял свят. Трифон споделя, че вече много известни и влиятелни хора пият уискито си с дъбовия аксесоар.

Продуктът се предлага в подаръчни кутии и подходящ за подарък за всеки повод. Следващата стъпка на стартъпа е да създаде и индивидуално гравирани кубчета. „С аксесоара за уиски определено не оставаш незабелязан”, добави още Трифон Михайлов.

Подобни статии

Top