Българка получи 1,5 милиона евро и изчезна безследно

39-годишната Лора, която е работила дълги години в Гърция, е получила 1,5 млн. евро в Гърция като наследство, след което изчезва безследно. Жената успяла да изтегли само 5000-6000 евро. Това разказа приятеля й Мартин пред Нова телевизия.

Жената има две деца. Тя е разведена и от 6 години живее в Гърция. Така стига до професор, за когото се грижи. Професорът я харесал и понеже нямал близки, решил да й даде 1,5 млн. евро.

„Професорът й прехвърля 1,46 млн евро и апартаменти. Имаше и запор на сметките, защото ги проверяваха инспектори. Всичко се оказа легално. Лора изчезна на 8 септември миналата година. Получихме заплашителен смс: „Знаем за парите. Ще убием приятеля ти. Искаме да ни преведеш парите. Не се обаждай в полицията“, разказва приятелят й.

„След като изчезна, получих и друг смс, че трябва да си мълча, защото ако говоря, ще започнат да й режат пръстите“, сподели още Мартин. Той е подал сигнал в България и в Гърция, но към момента нямало развръзка.

Сестрата на Лора пък не вярва, че службите работят по случая. „От полицията в Благоевград ни казаха, че Лора била добре в Гърция и просто не искала да ни вижда. Това са пълни глупости. Според мен не я търсят. Сестра ми е отвлечена. Предполагам, че не е превела парите, защото ако го направи, ще я убият. Искам да я видя пред мен и да ми каже, че не иска да ни вижда“, каза още сестра й.

Подобни статии

Top