Българо-турски бизнес форум в Пловдив

Заместник-кметът Розалин Петков  ще участва в  Българо-турски бизнес форум, който ще се проведе днес  в Пловдив. Събитието се организира под патронажа на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, част от Европейската мрежа за подпомагане на МСП EEN, в сътрудничество с Търговско-Промишлена камара Текирдаг, Търговско-Промишлена Палата-Стара Загора,  KOSGEB Одрин и Регионалните Сдружения на Общините от тракийските области, както на България (РАО „Тракия“), така и на Турция („Тракиякент“).

Официалната делегация от „Тракиякент“ включва кметовете на градовете: Текирдаг, Бююкмандъра,  Кешан, Хайраболу, Визе, Чорлу, Капаклъ, Черкезкьой и Малкара, както и директори и служители на Тракиякент. Фирмите от Текирдаг, заявили участие към момента са 18 на брой, работещи в сферата на строителството, селското стопанство, производство и търговия със земеделска техника, машиностроенето, търговията със строителни материали, земеделска продукция и хранителни стоки, производството на различни видове машини и уреди, фирми от химическата промишленост и  автомобилния сектор.

По програма, в рамките на  форума ще бъдат презентирани бизнес климатът  и условията за инвестиции в България и Пловдив, европейските програми и  възможности за финансиране и в отделен панел – Тракия икономическа зона. От 15.40 часа ще започнат двустранни бизнес срещи.

Подобни статии

Top