Българският “Урок” в неделната вечер на Филмовите нощи

Българският “Урок” вече спечели няколко международни награди и беше обявен за най-добър български филм тази година. Можете да го гледате в Лятно кино Орфей от 21:10 часа тази вечер.

Надежда е гимназиална учителка по английски език в градче близо до София. Стъписана от това, че неин ученик е извършил кражба, тя е решена да открие престъпника и да го накаже. Междувременно е уведомена, че банката ще й отнеме къщата и ще я пусне на търг заради просрочени плащания по ипотеката.

Решена да „изплува“ и да запази дома си, Надежда е готова на всичко, за да намери нужните пари, преди да е станало прекалено късно.

Късната прожекция от 23:20 часа на ”Отвличането на Фреди Хайникен” ще ви разкаже истината за  планирането, изпълнението, разследването и развръзката – последиците и неизбежния провал на похитителите на бирения магнат Алфред „Фреди“ Хайникен, след като за него бе даден най-големият откуп, плащан някога за отделен човек.

Филмът се базира на истинската история на едно от най-сензационните отвличания в Европа. Най-богатият холандец-милиардер е отвлечен през 1983 г. за три седмици, преди да бъде освободен невредим, след като за него бяха платени около 16 милиона евро.

Касата на „Филмови нощи във Филипополис“ отваря в 19:30 пред лятното кино, а билети може да се резервират или купят онлайн.

Подобни статии

Top