Българското вино от световна класа с международни отличия - DC news

Българското вино от световна класа с международни отличия

Износът на вино отбелязва ръст, въпреки намалелите количества към руския винен пазар. Интересът към българското вино е голям, което означава, че родните производители са на високо ниво. Това коментираха експерти във винопроизводството при откриването на Винария 2016.

България произвежда над 136 млн. литра вино и от тях близо 50 млн. литра изнася в чужбина, а останалото е по родните пазари.

За миналата година България е със 150 отличия от всички международни винени конкурси.

Близо 50 български и чуждестранни изби демонстрират своите нови колекции вина и спиртни напитки на Винария 2016.

24-тото издание на изложбата ще се проведе в Международен панаир Пловдив от 24-ти до 28-ми февруари 2016. Посетителите ще имат възможност да видят и опитат реколта 2015-та, която до момента не е представяна никъде.

Градът на виното е основен акцент в обновяването на изложбата. Той представя по модерен начин колекциите на водещи  производители на алкохолни напитки, а също – храни и гурме кулинария, в атрактивна среда и завладяваща атмосфера.

Винария 2016 е генерална репетиция за световния винен форум Concours Mondial de Bruxelles, на които Пловдив ще бъде домакин от 29 април до първи май в Международен панаир Пловдив. На специален щанд там ще бъдат представени изби участници във Винария 2016 и техните продукти, наградени с приза „Златен ритон“ и златни медали в Международния конкурс за вина и спиртни напитки.

 

 

Подобни статии

Top