Българско производство и по-ниски цени на пазарите в Пловдив

В сезона на пресните плодове и зеленчуци пловдивските пазари са препълнени със стока. Хората обикалят, гледат, избират и пълнят пазарските си чанти. Предпочитат българското производство, смятат, че цените са нормални, даже някои редовни купувачи отчитат спад.

Повечето от хората са редовни посетители. Казват, че даже и да не купуват обичат да се разхождат и да разглеждат живописните сергии. Но днес бяха дошли да пазарят необходимото за ежедневието си: „Лимони, пъпеши, праскови, домати. Хубава им е стоката”, разказва случаен минувач, дошъл да си купи патладжани.

„Много са хубави, прекрасни и една диня. Доматки и краставички – за една салатка днес. Най-много се зарадвах,че вече има бамя,защото много обичам да готвя гювеч, а той без бамя не става.”

Според хората цената трябва да отговаря на качеството. Но коментират, че не винаги това е така и то не само на пазарите за плодове и зеленчуци. Отчитат, че цените на сезонните плодове и зеленчуци са добри, даже се забелязва лек спад.

Годината беше трудна. Природните бедствия съсипаха голяма част от реколтата, коментират пък производителите. Това оправдава и по-високите цени на част от плодовете и зеленчуците. Търговците обаче бяха единодушни, че трябва да се съобразяват и с покупателните възможности на хората.

Подобни статии

Top