Б.Т.Р забиват на празника на Асеновград (ПЪЛНА ПРОГРАМА)

С картините на Владимир Димитров – Майстора започват Майските културни дни в Асеновград.

Живописните платна ще бъдат подредени в Старинното училище „Свети Георги”, а изложбата ще се открие на 11 май.

Началото на културните дни ще продължи с мултимедийна презентация на „Станимашка фотографчийница” и Атанас Кендев и „Любими мелодии” в изпълнение на дуо „Доминанта”- Любомира Петрова и Цветан Цветков.

Истински филмов маратон ще настане в Асеновград в дните през месец май. Спиращи дъха филми от поредното издание на София филм фест се завъртат в два поредни дни. Фестивалът стъпва на асеновградска почва за първи път и ще покаже 8 от най-забележителните ленти в това издание.

Любителите на Мелпомена пък ще бъдат зарадвани с постановки на театър „Сълза и смях”, драмата в Пловдив и хасковския драматично-куклен театър.

На сцената в читалище „Родолюбие” ще се качат Милена Маркова- Маца, Стефан Щерев-Чечо, Алексей Кожухаров, Добриела Попова като „Четирима в леглото”.

А как се прави „Луда нощ по френски” ще покажат Латинка Петрова, Васил Драганов, Вяра Табакова, Любомир Петкашев, Владислава Николова.

И тази година кметът на града ще спази традицията с поздрав за учителите с постановката „Духът на любовта” на Драматичен театър – Пловдив, с участието на Христо Гърбов, Радина Думанян, Албена Павлова.

За първи път в Асеновград ще звучи арфа в концерта „Митове и легенди”, а младите хора на Асеновград ще танцуват хип-хоп, заедно с изпълнителите Павел и Венци Венц.

Спортни щафети, ритуали по изпращане на зрелостниците на Асеновград и турнири по бридж, таба и шахмат са също част от програмата на Майските културни дни.

Кулминацията на тържествата е празникът на Асеновград, който тази година се чества на 29 май. Денят ще започне с празнична Света литургия и церемония по връчване на званието „Почетен гражданин на Асеновград”.

Градският парк ще се превърне в сцена на традиционни занаяти, костюми и специалитети, а площадът в центъра на града ще се разтресе под звуците на рока, изсвирен от една от най-обичаните български групи – Б.Т.Р.

Майските празници ще завършат с лазерно шоу и празнични илюминации.

Подобни статии

Top