ВАЖНО! Няма да се удължава ваканцията в Пловдив

Няма да се удължава ваканцията в Пловдив, съобщи за DCNEWS зам.-кметът Стефан Стоянов. Учениците ще тръгнат на училище от понеделник – 9 януари.

Не може да удължаваме ваканцията заради падналия сняг, той не е кой знае колко като количество, коментира слуховете за увеличаване на почивката до 11 януари ресорният зам.-кмет.

Той уточни, че вече е отменена заповедта на кмета Иван Тотев за 5 и 6 януари, тъй като от МОН удължиха коледната ваканция заради грипната епидемия в цялата страна.

Междувременно от просветното министерство призоваха кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е с цел, да се избегнат всякакви рискове за здравето на учениците и учителите.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми. От РУО се очаква да подават информация в МОН по всяко време през предстоящите почивни дни.

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Благоевград, Кюстендил, Димитровград, Монтана и София-област. Кметовете на всички общини от област Перник разпоредиха 9 и 10 януари 2017 г. да бъдат неучебни дни за учениците. Директорите на училища са уведомени и от тях се изисква да преструктурират учебното съдържание.

Подобни статии

Top