Валери Кьорлински пак поема "Пловдив 2019" - DC news

Валери Кьорлински пак поема „Пловдив 2019“

Кьорлински пак поема Пловдив 2019

Освободиха изпълнителния директор на общинската фондация „Пловдив 2019“, съобщи председателят на Управителния съвет Даниела Дженева. Временно постът се поема отново от Валери Кьорлински, който оглавяваше фондацията, преди Барух да бъде назначена на 3 февруари, тази година. Рокадата стана факт с решение на Управителния съвет на общинската фондация и е мотивирана с реорганизация на структурата й.

Това е единственият мотив, посочен в изпратеното до медиите съобщение, подписано от Дженева. В него се допълва, че пред фондацията след спечелването на титлата „Европейска столица на културата 2019“ стоят нови приоритети, свързани с развиване на набелязаните цели и задачи. „В следващите 12 месеца предстои разширяване на екипа с експерти в областта на маркетинг и реклама, чиято основна цел ще бъде да привличат допълнителни средства от частния сектор и по различни европейски програми за съфинансиране на проекта“, се казва в писмото до медиите.

Даниела Дженева посочва още, че Валери Кьорлински вече е бил изпълнителен директор и е част от проекта „Пловдив 2019“ от самото му създаване. По думите й той добре познава културният живот в града и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през следващата 2015 година. Оттук нататък Кьорлински, който ще бъде със статут на временно изпълняващ длъжността, ще проведе конкурси за ръководни длъжности във фондацията.

Припомняме, че Джема Барух оглави фондацията на 3 февруари, тази година и смени на поста именно Кьорлински, който стана художествен директор.  Тя е експерт по европейски политики и работа с неправителствени организации.

 

 

 

Подобни статии

Top