Вандали заляха Альоша с боя, нашариха и Езерото с мечката (СНИМКИ) - DC news

Вандали заляха Альоша с боя, нашариха и Езерото с мечката (СНИМКИ)

20-годишен вандал нашари Езерото с мечката. Късно снощи в Цар-Симеоновата градина дежурен екип на „Общинска охрана“ е хванал на място „художника“, който тъкмо започвал да „рисува“ със спрейове терасата около водната атракция, съобщи тази сутрин директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

След своевременно подадения сигнал от заместник-кмета на Пловдив по обществен ред Георги Маринов, рано тази сутрин екип на „Чистота“ отстрани нанесените щети, но 20-годишният извършител ще трябва да заплати средствата за вложените при почистването труд и материали.

Това е втората голяма вандалска проява за тази седмица. Във вторник надраскан с червена блажна боя осъмна паметникът на Альоша на Бунарджика. В подножието на монумента, върху парапетите край стълбите и по самия постамент с червени букви неизвестни лица бяха изписали свои послания.
„Над 2 тона кварцов пясък и цяла седмица труд на 7 служители на предприятието бяха необходими, за да почистим. Призовавам всеки, който има претенции спрямо историята, свои виждания за развитието на света или вселената, да си ги изразява в медиите или социалните мрежи, а не с посегателство върху паметниците в Пловдив, което е много грозно“, заяви Иван Стоянов.

 

Подобни статии

Top