Вандали изхвърлиха казан за отпадъци в река Първенецка (СНИМКИ )

Работници от Общинското предприятие „Градини и паркове“ изчистиха  отпадъците около обновения въжен мост над река Първенецка в района на Гребната база. Районът бе потънал в боклуци, тъй като вандали са изхвърлили казаните за смет в коритото на реката. Само преди дни опасният мост беше ремонтиран, вече са боядисани и страничните обезопасителни парапети.

Припомняме, че преди повече от година мостът беше опасен за преминаване, а дървената му основа беше прогнила. Нямаше и обезопасителни мрежи или парапети. Мястото е много посещавано от хора, които спортуват активно или просто се разхождат, но повечето от тях се страхуваха да преминават през съоръжението. Сега вече не е така.

Супер е, че е оправен, защото вече могат да минават повече хора и да се наслаждават на малко повече природа в този град, която се намира тук, категоричен бе ученикът Крикор Карагьозов, който често кара колело в района. Приятелят му Давид научил наскоро за мястото и също е доволен, защото наоколо природата много му харесва.

Стефан Веселинов днес боядиса металните обезопасителни парапети на моста. Според него хората са доволни от възстановяването на съоръжението. Работникът обаче се опасява, че новите дъски скоро ще бъдат окрадени.

Случвало се е, преди месец-два. И си личи как дъските една по една изчезват, изчезват… Така ще изчезнат и тия.

Работниците от общинското предприятие днес почистиха и нерегламентирано сметище до моста. Оказа се, че казанът, в който е трябвало да бъдат отпадъците, се намира на дъното на реката.

Днес говорихме с гражданите тук. Питахме ги защо ги хвърлят тези казани в реката, какво им пречат. А те казаха, че младите хора ги хвърлят, сви рамене Стефан.

Така мястото вече е приятно за разходка и спорт. Макар и година след първия сигнал.

 

Подобни статии

Top