Вандали обърнаха пейките в Асеновградския парк (ВИДЕО)

park asgr

Вандали обърнаха пейките в централния парк в Асеновград, съобщи кметът Емил Караиванов. Местните хулигани са отлепяли и разхвърляли противоударните настилки на детските и спортни площадки. Заради това общината ще търси варианти за монтиране на видеонабюдение в градските паркове и е препоръчала да се охраняват площадките и спортните съоръжения в училищата и детските градини.

Проверки на пропускателния режим в училищата и годността на детските и спортни съоръжения в общината разпореди още със своя заповед кметът. Ревизията се налага заради двата инцидента в училища в страната – убийството на 15-годишно момиче в Сливен и падналата врата върху ученик в Разград.

След извършената проверка на пропускателния режим в училищата комисията, назначена от градоначалника констатира, че във всички учебни заведения има инсталиран СОТ, който се поддържа от специализирани фирми, финансирани от бюджетите на училищат. Видеонаблюдение е монтирано в дворовете и в сградите на 10 училища, а в останалите има назначени портиери или охраната се осъществява от специализирани охранителни фирми или чистачи и огняри.

Проверени са 115 детски и спортни съоръжения на територията на общината. Издадени са предписания и препоръки за мерките за обезопасяване и ремонт на съоръженията.

Вижте повече в следващото видео!

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top