Вандали опустошиха дръвчета в район „Южен“ (СНИМКИ)

Две липи са унищожени в парка пред МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в район „Южен“, алармираха от ОП „Градини и паркове“.

От доста време дръвчетата осъмваха с все по-нагризана от кучета кора, а тази нощ неизвестни злосторници са решили да дялкат с ножове и да ги довършат съвсем, заяви техническият ръководител Катя Караджова.

По същото време от детската площадка пред болницата безследно е изчезнала цялата корона на красивата и ароматна каталпа. Безобразна жестокост е сполетяла и една от красивите туи в парка.

От засадените през последните няколко години 10 млади брези в парк „Белите брези“ е оцеляла само една. Някой неспирно тренира кучето си върху друго хубаво дръвче, на което вече са прегризани почти всички клони.

„Пред очите ми възрастна жена, която даже беше заедно с внучето си, изтръгна лавровишна. Когато реагирах, се сопна: „Ти ли ще ми кажеш? Нали си плащам данъците?“ В „Белите брези“ оформихме прекрасна цветна фигура, от която непрестанно чезнат елементи. Миналата седмица се наложи да я попълним с нови 120 лигуструма“, разказа Катя Караджова.

Ръководството на ОП „Градини и паркове“ отново призовава гражданите да не са безучастни, ако станат свидетели на вандалски прояви спрямо зелената система на Пловдив.

Подобни статии

Top