Вандали „творят“ върху новите автомати и спирки в Пловдив (СНИМКИ)

Новите автомати за билети и карти в Пловдив вече са любимо място на драскачите, видя репортер на DCNEWS. Машината на спирката на  бул. „Цар Борис Трети Обединител” до Тунела в подножието на Стария град осъмна „украсена“ с графит.

Припомняме, че монтирането на автоматите за билети и карти започна в края на месец януари. Стойността на една машина е около 10 000 лева.

Автобусите също вече са оборудвани с устройства за електронно таксуване. Информационни табла по 354 спирки ще показват в реално време движението на градските автобуси – номерата на маршрутните линии и минутите, оставащи до пристигането им.

Още в самото начало на кампанията кметът Иван Тотев призова гражданите да пазят и подават сигнали при посегателства над най-новите придобивки в града.

Продължават вандалските атаки и върху спирката на на ул. „Юндола“ до обръщалото на автобусите в кв. „Христо Смирненски“, алармираха жители на района. Почти всяка седмица върху нея се появява нов надпис, като драскачите действат предимно в малките часове на нощта.

Подобни статии

Top