Васил Божков купува Ботев

Най-богатият българин Васил Божков има апетити към Ботев (Пловдив). Хазартният бос следи внимателно случващото се около „канарчетата“ и може да купи акциите на напусналите Георги Самуилов и Румен Чандъров, твърди sporta.bg.

Както е известно, Божков в последните години пробва да се завърне в българския футбола като закупи отново ЦСКА. Намеренията му обаче бяха да започне с „армейците“ начисто от долните дивизии, за да не плаща огромните им дългове. В крайна сметка ЦСКА продължи с Гриша Ганчев и Васил Божков остана в родния футбол само като спонсор на повечето тимове, чрез компанията си за спортни залози.

Сега той може да влезе във владение на един от грандовете у нас – Ботев, без да вади баснословни суми. Акциите скоро ще бъдат в ръцете на организираните фенове и ако бизнесменът афишира интерес – може да ги придобие дори без да развързва кесията.

Проблемът е, че стадион „Христо Ботев“ е недостроен и завършването му би глътнало десетки милиони. Строителният бизнес обаче също е един от стабилните в империята на Божков и това дава надежди на бултрасите.

Разговор между влиятелни кръгове в Ботев и Божков вече е бил проведен още преди официално Чандъров и Самуилов да напуснат кораба. Хазартният бос е обещал да проучи детайлно ситуацията в клуба и едва тогава да каже дали би се заел с „жълто-черните“. Любопитна подробност е, че и в момента хазартната му компания е сред основните спонсори на пловдивчани. За разлика от други отбори – рекламата на компанията грее на гърдите на футболистите, а не на гърбовете или на гащетата.

Със сигурност за амбициозен човек като Васил Божков би било изкушение това да кръстоса отново шпаги с Гриша Ганчев. Ловешкият бизнесмен засега води с няколко на нула на Божков, след като взе ЦСКА. Ако Ботев се озове в ръцете на Божков, нещата бързо могат да се обърнат.

Снимка: gol.bg

Подобни статии

Top