Васил Господинов е спортист на Асеновград за 2015 г. (СНИМКИ)

Щангистът Васил Господинов стана Спортист №1 на Асеновград за 2015 година. Призът му бе връчена снощи на ежегодната церемония по връчване на наградите за Спортист на годината. Награда получи неговия личен треньор Лъчезар Кишкилов от КВТ „Асеновец“, който бе определен за треньор на годината. Господинов е републикански шампион до 105 кг за тази година, сребърен и бронзов медалист от много меджународни първенства. На световното по щанги тази година в Хюстън той се класира на 19то място, но все пак спечели квота за Рио догодина.

Втори в десятката на асеновградските спортисти се класира 14-годишният Георги Терзиев от СК „Хамон“. Тинейджърът е сред най-бързо развиващите се състезатели по шинкиокушин в Асеновград. Трети стана Джамал Али – състезател по свободна борба от СКБ „Асеновец“. На четвъртата позиция се нареди борецът Димитър Кумчев. Пети стана гребецът Кирил Мичоров от СККК „Асеновец“. Шестата позиция бе заета от щангиста Ивайло Иванчев, който тренира в СКВТ „Асеновец“. На седмо място се класира гребецът Тодор Колевски. Осми станаха двама състезатели с еднакъв брой точки – тежкоатлетката Теодора Андончева и каякарът Емил Банков. Деветото място бе за гребецът Стефан Марков, а десети се нареди борецът Реджеб Юмер.

Връчени бяха и няколко специални награди и на няколко  асеновградчани, допринесли за развитието на спорта в града. „Най-проспериращ млад състезател“ стана щангистът Георги Йочев. За „Футболист №1“ на Асеновград за тази година бе обявен Александър Стойчев от ФК „Асеновец“. Ултрамаратонът Персенк Ултра пък бе обявен за спортно събитие на годината.

Титлата „Отбор на годината“ заслужиха 16-годишните баскетболистки на Баскетболен клуб „Асеновец-2005“, с треньор Диан Гочев. Специална награда бе връчена на Расим Ахмед Низам – международен майстор на спорта по шахмат. Асеновградчанинът е с нарушено зрение. Той е носител на множество първи места от международни състезания.

Статистиката сочи, че през 2015-та година асеновградските спортисти са спечелили над 160 медала. От тях 51 са златни, 41 – сребърни, а 72 – бронзови.

Подобни статии

Top