Васил Караджов представи възможностите за винен туризъм в Асеновград

DSC03500

Възможностите и перспективите за развитието на винен туризъм, винени маршрути и винарски изби в Асеновград бяха представени снощи от експерта Васил Караджов в Налбантовата къща в града. Презентацията бе част от Второто издание на форума „Вино и културен туризъм”, организиран от Центъра за култура и туризъм „ТРАКЕЯ”. Той даде старт и на Празниците на виното в Асеновград за 201.

Чрез лекцията си Васил Караджов върна присъстващите в миналото, като припомни как се е приготвяло виното от старите винари в околността и как то е прославило община Асеновград.

В днешно време винарските изби „Винзавод АД”, „Дядо Пламен”, „Шато Асена” и „Златовръх” се очертават като потенциални изби с най-големи възможности за привличане на винени туристи, допълни още лекторът. Експертът предложи да бъде създадена винена карта на Асеновград, която да бъде включена в националната винена карта и да се популяризира от Министерството на

Днес е последният ден от форума, но празниците на виното в Асеновград продължават с награждаването на победителите в Третия национален конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта“ от 17.00 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top