ВАС: Картите за автобуси в Пловдив – незаконни

avtobus_37

Върховният административен съд  (ВАС)  остави в сила решението на първоинстанционния съд, според което картите за пътуване  с автобуси, издавани в Пловдив миналата година, са незаконни. В свое решение от края на юли  ВАС  потвърждава  решението на пловдивския съд по казуса с избора на  фирма  „Автотранс  – 2000“ и обезсилва решението в частта му за воденето на регистър на издадените карти и  разпореждането с приходите от продадените карти, съобщи Дарик.

През 2014 г. Административният съд в Пловдив отмени заповедта на кмета Иван Тотев, според която издаването на поименни карти за преференциално пътуване през 2014 година бе възложено на фирма  „Автотранс – 2000“. Това стана след  подадена жалба от транспортното дружество „Хебросбус“.

Пред Дарик управителят на „Хебросбус“ Веселин Дошков  коментира, че сега всичко трябва да бъде преосмислено. Той определи ситуацията като грубо и демонстративно погазване на закона. По думите му в случая има конфликт на интереси.

Ресорният зам.- кмет Александър Държиков зави, че такова решение на съда не е постъпило официално в общината. Той обеща, че ще коментира след като се запознае детайлно с решението на ВАС. По-късно уведоми, че очаква становище от юристите в дирекция „Правно-нормативно обслужване“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top