Вашите снимки: Незнайна течност изплува от кайма при готвене

Снимки на кайма от свинска плешка, закупена вчера от хипермаркет на голяма германска хранителна верига на бул. „Пещерско шосе“, ни изпрати възмутена пловдивчанка. Нина Стоянова обяснява, че след като започнала да запържва каймата, месото потънало в белезникава течност, напомняща нишесте. Миризмата също наподобявала запържено брашно. Освен това каймата била осолена.

На етикета на насипния продукт, закупен от витрината за месо на хипермаркета, пише, че каймата съдържа 1,4% сол, стабилизатори – натриев ацетат и тринатриев цитрат, както и антиоксиданти – аскорбинова киселина и натриев аскорбат. Но според жената голяма част от каймата се стопила на една трета при запържването й.

„Готвила съм и друг път със свинска кайма, закупена от пловдивски магазини, но никога при запържване не се е получавало такова нещо. Това е възмутително!“, пише Нина Стоянова.

Ако и вие имате подобен злополучен опит с продукти, закупени от пловдивските магазини, изпращайте ни вашите сигнали на email: dcnews.bg@gmail.com.

Подобни статии

Top