Вдигат глобите за неправилно паркиране в Пловдив

parii1234

Община Пловдив подготвя промяна в наредбата за санкциите при паркиране на нерегламентирани места, обяви кметът Иван Тотев.

Глобите за неправилно паркиране върху зелени площи и тротоари със сигурност ще бъдата увеличени, но тепърва ще стане ясно с колко точно, допълни градоначалникът. Според него санкциите трябва да бъдат около 100 лв. , но финалното решение ще бъде взето от общинските съветници.

Специални мерки се предвижда да бъдат взети за уикендите, тъй като тогава проблемът с паркирането е най-голям, коментира Тотев. Двойките служители, които дежурят, ще бъдат увеличени и така повече нарушители ще бъдат санкционирани.

В оставащите дни до следващата общинска сесия всеки пловдивчанин има възможността да изрази мнението си и да даде предложение за конкретна сума. Това може да стане както и в приемните дни на общинските съветници, така и в изразяването на коментари в пловдивските информационни сайтове.

По думите на кмета само за април 2015  г. са събрани 314 хил. лв. приходи от паркинги и фишове. За сравнение през 2014 г. сумата е възлизала на 295 хил. лв., през 2013 г. е била 257 хил. лв., а през 2012 г. – 140 хил. лв. Това се дължи не само на нарастващия брой автомобили в града, но и на стриктното съблюдаване от страна на служителите, завърши Тотев.

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top