Вдигат с 20 лева заплатите на сестрите в ясли и детски градини

Рекорден брой пациенти в клиниката по токсикология в Пловдив

С 20 лева ще се повишат заплатите на медицинските сестри и специалисти в общинските ясли и детски градини, като и тези в училищните кабинети в Пловдив. Това съобщи Марияна Георгиева, секретар на Регионалната структура на КТ „Подкрепа“ в Пловдив.

Решението е взето днес по искане на председателя на СРС „Подкрепа“ Пловдив Атанас Кръстев по време на Общински съвет за социално сътрудничество при Община Пловдив.

С новото решение се увеличават възнагражденията на всички работещи  в сектор “Здравеопазване“, уточни Георгиева. По думите й за всички останали в сектора, заплатите ще бъдат изравнени с минималната, тъй като досега са получавали по-ниски. Става дума за огняри, готвачи и др. в детските ясли и градини.

Актуализира се и класът за прослужено време, който се определя на 1% за година. Средствата ще се изплатят със задна дата от 01.01.2016 година.

От „Подкрепа“ съобщиха още, че от 1 юни предстои нова актуализация на заплатите, в тази сфера, тъй като в момента се договаря нов колективен трудов договор в бранша на национално ниво. Неговите клаузи ще бъдат задължителни и на местно, подчертаха от синдиката.

 

Подобни статии

Top