Вдигат с 20% таксите за Дома на културата

sesia

Декларация в подкрепа на Комплексния онкологичен център  ще глсуват на днешното си заседание общинските съветници в Пловдив. Онкодиспансерът разполага само със 156 хиляди лева за годишната издръжка на Лъчетерапевтичния комплекс, при необходими 1,7 млн.лв.

32 точки са включени в дневния ред на днешната сесия. Съветниците ще гласуват увеличение на наемите в ГДК „Борис Христов“ с 20%. Това ще засегне зрителната и конферентните зали.  Причината е, че сегашните цени не покриват разходите за поддръжка. Ще се въведе заплащане също и за техниката в Дома на културата – пиана, озвучителна система, мултимедия, микрофони и др. Промените няма да засегнат Операта и Драматичния театър, които ще плащат по досегашните цени.

Друга промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги кучешкият приют ще въведе нова платена услуга. Срещу 50 лв. пловдивчани ще могат да заведат там кучето си, вместо да го изхвърлят или изоставят.

На сесията съветниците ще трябва да изберат най-добрия проект за оформяне на площада пред ГДК. Три проекта са класирани, като на първо място с най-много точки е този на „Ателие 3“.

Градът под тепетата ще се побратими с още един град – Казахския Шимкент. Съветниците ще гласуват и почетни отличия за дългогодишния учител Данаил Търпоманов и изявения представител на хоровото изкуство доц. Крикор Четинян.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top