Вдигнаха наема на „Детмаг“

С 31 гласа „За“, 2 „Против“ и 9 „Въздържал се“ пловдивският общински съвет взе решение за отдаване под наем за срок от 10 години на част от бившия магазин „Детмаг”. Според предложението на местната адмистрация, бъдещият наемател, който ще бъде определен след търг с явно наддаване, трябва да задели 187 хиляди лева за ремонт, които ще му бъдат приспаднати.

Съветниците гласуваха наемът на помещенията да бъде в размер на 17 хиляди лева месечно. Кметът Иван Тотев уточни, че договорът, който беше приет с допълнителни корекции на база на постъпилите инвестиционни намерения.

Всички корекции са с цел да позволят един инвестиционен процес на наемателя, а именно довършване на обекта във вид, който наемателят иска да ползва. Всяка реконструкция оттук нататък, която би направила Община Пловдив , ще бъде в зависимост от това как ще се използва обектът.

Защото ще имаме и открита процедура, която ще избере наемател. Така че даваме възможност всеки наемател да довърши така обекта, както е най-добър за неговата дейност. Поради тази причина ние имаме защитни клаузи за предсрочно прекратяване на договора, коментира кметът Иван Тотев.

Подобни статии

Top