Вдигнаха първата сватба в къща-музей "Енчо Пиронков" (СНИМКИ) - DC news

Вдигнаха първата сватба в къща-музей „Енчо Пиронков“ (СНИМКИ)

Първа сватба се състоя в къщата „Енчо Пиронков“ в Пловдив, съобщи директорът на Общинското предприятие „Радостни обреди“ Румяна Толова.

Семейство Пешеви избра да се врече във вярност в двора на възрожденската къща в Стария Пловдив, в която е разположена музейната експозиция „Енчо Пиронков“.

Двамата известни музиканти Александрина Генова и  Живко Пешев,  живеещи от години в чужбина,  решиха, за своето сватбено тържество, да се върнат в България и да си кажат „ДА“ в романтичната атмосфера на Стария град. Събитието бе запечатано от обектива на фотографа Димитър Яков и  оператора Александър Маринов.

„В Пловдив има изключително интересни и атрактивни места за провеждане на сватбени ритуали – Античният театър, Римският стадион, възрожденските къщи на Стария град, Виенският павилион и Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина. През следващата година ще насочим усилията си да популяризираме сред бъдещите младоженци тези забележителности, като места, на които могат да имат едно незабравимо и различно сватбено преживяване.“ заяви директорът на ОП „Радостни обреди“ Румяна Толова.

Подобни статии

Top