Вежди Рашидов дава начало на ремонта на Пловдивския театър

dram16

Министърът на културата Вежди Рашидов ще даде старт на ремонта на Драматичния театър в Пловдив днес от 17.30 ч., съобщиха от Министерството на културата.

През август 2013 г. в театъра възникна пожар, който направи сградата неизползваема. В края на април 2015 г. беше изготвен технически проект за обект „Ремонт и реконструкция на основната сграда и зала в нея на Драматичен театър – Пловдив“, който е одобрен от главния архитект на Община Пловдив.

Проектът предвижда подмяна на всички основни инсталационни системи, възстановяване на сцената, инсталиране на нова озвучителна и осветителна система, подобряване на акустиката, монтиране на система за пожароизвестяване, изграждане на санитарен възел за хора с увреждания, както и други основни ремонтни работи за пълно отстраняване на последиците от пожара върху сградата на театъра.

След ремонта пловдивският театър ще разполага и с медиатека. След проведена процедура по реда на Закона за обществените поръчки е избран изпълнител на строително-монтажните работи – „ГБС- Пловдив“ АД. Има и сключен договор за изпълнение на строително-ремонтните работи между „ГБС – Пловдив“ АД и Министерството на културата.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top