Вежди Рашидов инкогнито под тепетата, инспектира Операта

Министърът на културата Вежди Рашидов и председателката на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова инспектираха днес следобед концертната зала в сградата на Държавната опера в Пловдив на площад „Централен” № 1.

В инспекцията взеха участие директорът на Държавна опера – Пловдив, Нина Найденова, ръководството на института, както и главният секретар на Министерството на културата Стоян Стоянов.

Сградата се нуждае от спешна реконструкция – разширяване, ремонт и увеличаване на функционалните възможности. Залите и помещенията сега са в окаяно състояние. Има предписание от контролните органи, съгласно което в началото на месец декември т. г. сградата трябва да бъде затворена.

Още този понеделник министър Рашидов ще изпрати екип от специалисти, които да направят техническа експертиза с предложение за възможностите за реконструкция и ремонт на сградата на Концертната зала. След това ще бъде поръчано изработването на проекта.

Вежди Рашидов и Менда Стоянова заедно ще търсят възможност за финансиране на належащия ремонт на Пловдивската опера, стана ясно днес по време на инспекцията.

След огледа на сградата на Държавната опера в Пловдив министърът на културата Вежди Рашидов, председателката на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова и представителите на Министерството се срещнаха в сградата на общината с кмета на града Иван Тотев.

Подобни статии

Top