Везенков със седем точки при загуба на Саокраменто от Индиана със 126:121(ВИДЕО)

Лошата серия на отбора, воден от Майк Браун нарастна на 4 поредни поражения

Сакраменто Кингс загуби от Индиана Пейсърс със 126:121 в двубой от редовния сезон на НБА. Така лошата серия на отбора, воден от Майк Браун нарастна на 4 поредни загуби. Александър Везенков игра 10:46 минути, в които отбеляза 7 точки и добави 3 борби, открадната топка и блок.

След доброто си представяне в миналия двубой Саша получи нови игрови минути. Той се появи на паркета още в края на първата част, като започна с борба в нападение, която обаче не бе успешна, а първата част завърши 34:31 в полза на Индиана.

Везенков прекара около 4 минути в игра преди отново да бъде сменен, като в тях се отчете с един чадър. И през втората част Пейсърс поддържаше аванса си, като до края той стана двуцифрена и двата тима се оттеглиха на полувреме при резултат 70:57.

Домакините опитаха да се противопоставят в третата част и подобриха си в началото, но съперникът им отново успя да си върне разликата от 10 точки.

Малко преди края на третата част българския национал влезе отново в игра и бързо вкара от тройката за 89:99. В началото на четвъртата част Везенков отбеляза още една тройка, като спечели и борба под коша. В последвала атака бе фаулиран, като вкара една от двете си наказателните стрелби. Направи впечатление, че Саша продължи да е активен и в защита, открадвайки една топка. Сакраменто опита късен устрем в заключителните минути, който им донесе намаляване на разликата до 5 точки, но нищо повече.

Източник: БГНЕС