Версии за фалшивата бомба в Механото

Сигнал за бомба изпразни механото

Сигнал за бомба изпразни класните стаи на Професионалната гимназия по механотехника в Пловдив. Той е подаден на тел. 112 малко след 8 часа и 30 минути сутринта и в 9 часа учениците са били евакуирани, съобщи директорът Анета Чилингирова. Десетина полицаи и дознател от Първо районо управление на полицията извършиха щателна проверка на сградата, но взривно устройство не беше открито.

В продължение на два часа и половина гимназията в „Кючук Париж“ бе затворена за учениците. Времето се оказа достатъчно, за да могат служителите от Първо районно да проверят всички класни стаи и помещения в училището.

Една от версиите за фалшивия сигнал за взривно устройство е, че е заради приключване на учебната година, в момента се провеждат повече класни, контролни и тестове. В последните 4-5 години не сме имали подобни случаи, обясни директорката.

Според 11-класника Милен обаче, причината е друга. Две от ученичките в гимназията са получавали заплахи от по-възрастен мъж.

Има един от Стара Загора ли, от къде е, и е направил фалшив профил и много ги компрометира. Напада ги, казва им, че ще ги трепе, говори им само лоши неща, заплашвал ги, щял да пуска бомби, казва Милен.

Според директорката обаче това едва ли имат общо с днешната бомбена заплаха. Съобщили сме за случая на полицията и оттам разследват, посочи Чилингирова.

Подобни статии

Top