Версия: Камикадзе се взривил в метрото в Санкт Петербург?

Разследващите експлозиите в Петербургското метро не изключват версията, че камикадзе може да е извършил терористичния акт, съобщи за РИА Новости източник от силите за сигурност.

„Следствието се опитва да проиграе всички версии за случилото се. Не е изключено терористичният акт да е дело на камикадзе“, поясни източникът на агенцията.

Според други информации обаче самоделното взривно устройство е било оставено във вагона на влака. То е съдържало амониева селитра, алуминиева пудра и детонатор. Мощността му се е равнявала на 200-300 грама тротилов еквивалент, са установили експертите.

Според тях характерът на пораженията обаче свидетелства за това, че бомбата е била оставена във влака преди той да тръгне от станция „Сенная площадь“.

Припомняме, че около 14.40 ч. местно време в метрото в Санкт Петербург избухнаха две експлозии. По последни данни броят на загиналите е нараснал до 14 души. Телата на 11 човека се изследват от криминалистите във вагона, където е станал взрива и в тунела на прехода между станциите „Сенная площадь“ и „Технологический институт“. В Мариинската болница са починали и двама от ранените. Според говорителя на болницата те са били докарани там в кома. Още една жена е починала в линейката, докато е била транспортирана към болницата и тялото й е откарано в моргата.

Според съобщение на Националният антитерористичен комитет обаче, при взрива са загинали 11 души, а 45 са ранени и се намират в болница.

Публикуван бе и пълният списък на ранените, чийто брой е 42-ма, пишат руските медии.  Няма информация за пострадали българи. От МВнР съветват сънародниците ни да избягват всякакъв вид обществен транспорт, както и места, на които има струпване на много хора.

Всеки, който има близки в района и иска да получи информация за тях, може да го направи на телефон 02/948 24 04.

Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top