Веселин Козарев е четвъртият зам.-кмет в „Централен“

Веселин Козарев ще бъде четвъртият зам.-кмет в „Централен“, научи DCNEWS. Козарев встъпва в длъжност от утре и ще поеме обществения ред и сигурността в района. Така „Централен“ вече е с пълен комплект от четирима зам.-кметове – Тошо Пашов, който отговаря за териториалното и селищно устройство и строителството, Борислав Стаматов – счетоводство и финанси, Деница Чингарова – административно-правен ресор и култура и новото попълнение – Веселин Козарев.

„Козарев е от хората на Дани Каназирева. Той беше нейната кандидатура за кмет на „Централен“ и затова мисля, че е най-добрият избор за мой заместник“, потвърди новината районният кмет Георги Стаменов. 31-годишният Козарев е икономист по професия и познава много добре района.

Все още обаче има вероятност коалицията на Здравко Димитров също да получи зам.-кметско място в „Централен“. Ако това стане, с поста си ще се раздели един от сегашните вицета от ГЕРБ.

В „Южен“ Борислав Инчев също представи новия си заместник. Това е Павел Милушев от ВМРО, който беше кандидат за кмет на Патриотичен фронт за „Източен“.  36-годишният Милушев има две магистратури – по човешки ресурси и  информационни технологии. Досега е бил в частния бизнес. Ще отговаря за екология, образование, здравеопазване, социални дейности и сигурност.

Другият заместник на Инчев е  – Апостол Шопов, който е с ресор строителство, инфраструктура и градоустройство. Третото зам.-кметско място засега остава свободно. „Вероятно то ще бъде заето  от  човек на ГЕРБ, но ако кандидатурата не ни устройва, ще вземем човек от Патриотичен фронт“, посочи Инчев. В района остава вакантно още едно заместник-кметско място. Той обаче бе категоричен, че няма да бърза с назначенията.

Инчев съобщи, че засега не е правил смени в екипа на района, но е освободил двама служители по тяхно желание. Това са юрисконсултът Гергана Костадинова и експертът по здравеопазване и социални дейности Яна Кашилска, която преминава на друга работа.

Снимки: Фейсбук и DCNEWS

Подобни статии

Top