Вечер на математиката в ОУ „Елин Пелин”

OU Elin Pelin

Математиката влиза в тв студиото на училище „Елин Пелин”. Това ще стане тази вечер, когато пред зрителите на живо /родители и гости/, възпитаниците на училището ще покажат, че точната наука е много важна и трябва да се знае отлично. Под формата на телевизионно предаване, момчетата и момичетата от клубовете „Знание и успех Питагор”, „В дълбините на математиката”, и „Забавната математика”, създадени по програма УСПЕХ, ще представят знанията си, които им дават стабилна подготовка за кандидатстване след това.

През тази учебна година учениците от ОУ „Елин Пелин” се включиха  в международното математическо състезание „Математика без граници”, в което участват 23 страни от целия свят. След есенния кръг сребърен медал бе връчен на Мира Христева, а бронзов на Емилия Моллова – ученички от 5а клас. На втория етап на състезанието нашите призьори са много повече. Техните медали и грамоти ще им връчи директорът  Татяна Вангелова, след като приключи Вечерта на математиката.

За да продължат и занапред успехите сред децата на „Елин Пелин”, освен в редовните часове математика се и изучава и в СИП. А в клубовете  по проект „УСПЕХ” – „Знание и успех – Питагор” , „В дълбините на математиката” и „Забавна математика”  надграждат своите знания и научават любопитни факти от областта на математиката. Момчетата и момичетата се учат как се съставя и презентира математическа задача. Това пък ще помогне на тези, които занапред решат да учат информационни технологии и системи.

По време на вечерта на Математиката ще бъдат наградени и изявените ученици.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top