Вече са продадени 10 хиляди билета за финала

Повечето от тях за изкупени от „жълто-черните“ фенове, организаторите платиха специални места да тях за паркиране

До момента са продадени 10 хиляди билета за финала за Купата на България, който ще се играе утре от 19.00 часа на националния стадион „Васил Левски“ между отборите на Лудогорец и Ботев (Пловдив). Повечето от тях са изкупени от феновете на пловдивчани, за които организаторите на мача от Професионалната лига (ПФЛ) са отделили и повече места за паркиране.

Продажбата продължава и утре, като ще работят две каси – едната е на улица „Гурко“, а другата на ъгъла на булевардите „Евлоги Георгиев“ и „Граф Игнатиев“.

Също така стана ясно, че Лигата е заплатила цялата дясна лента на булевард „Драган Цанков“ и улица „Кирил Видински“, както и още няколко по-малки балона, за да се използват за паркиране на автомобили на пловдивските привърженици. Феновете на Разград ще могат да оставят автомобилите си зад сектор „Г“ на националния стадион.

Както се знае, победителят в турнира ще вземе 50 хиляди лева награден фонд. За тимът, който ще загуби, ще останат 32 500 лева.

Във връзка с предстоящия финал за Купата на България в сряда (15 май) за феновете на Ботев (Пловдив), които ще посетят двубоя с автомобили, са предвидени следните зони за паркиране:

  • Паркингът на Националния стадион „Васил Левски“ откъм „Пазари Запад“;
  • Специално обособени зони на бул. Христо и Евлоги Георгиеви около Националния стадион;
  • Специално обособени зони на бул. Драган Цанков;
  • ул. Митрополит Кирил Видински.

Паркингът на стадиона отваря в 14:00 часа. 

Призоваваме всички привърженици, които ще използват някоя от обособените зони за паркиране, да не чакат до последния възможен момент, а да паркират своите автомобили възможно най-рано. Също така вземете предвид, че е работен ден и трафикът в София ще бъде сериозен в часовете преди двубоя. 

Припомняме и графика за организираната екскурзия за финала:

  • 12:30 ч. – сборен пункт на стадион „Христо Ботев” за феновете, заплатили за организираната от ПФК Ботев и КПБП екскурзия за финала;
  • 13:00 ч. – потегляне на организираната екскурзия от стадион „Христо Ботев”;
  • 15:30 ч. – сборен пункт за организираните превози за срещата при отбивката в района на Ихтиман;
  • 16:20 ч. – организиран полицейски ескорт до стадион „Васил Левски”, потеглящ от Църна Маца.
  • 17:00 ч. – отварят входовете за привърженици на стадион „Васил Левски”

Източник: БТА, ПФК Ботев Пловдив