Вече със свободен достъп до митница Пловдив

Новоизграденият  „вход-изход“,  осигуряващ свободен достъп на превозните средства за проверка на стоки и товари в Митница Пловдив бе официално открит днес. Началникът на Митница Пловдив Павел Геренски и изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, в присъствието на митнически служители и журналисти посрещнаха тази сутрин първия камион, който премина през новоизградения вход.

„Намерено е едно добро функционално решение в услуга на бизнеса и на всички икономически оператори в страната“, заяви началникът на Митница Пловдив Павел Геренски. Той  подчерта своята благодарност за оказаното съдействие на община Пловдив, на фирмите и гражданските сдружениия, изразили по категоричен начин своята непримиримост към създадения проблем, на фирмите, изпълнители на проекта. „Реализираното решение е в изпълнение на нашата цел за подобряване митническото обслужване и намалява разходите на превозваческите фирми. Проектът за свободен достъп е още от 2014 година“, допълни още Павел Геренски и уточни, че изпълнението му се е забавило, поради съдебно обжалване на разрешението за строеж за нов достъп.

Изпълнителният директор на Съюза на Международните превозвачи Йордан Арабаджиев благодари на ръководството на Агенция „Митници“ и Митница Пловдив за реализирания проект, който ще спести на превозваческия бизнес 1 млн лева годишно.

Подобни статии

Top