Вечни детски класики на "Киномания" в Пловдив - DC news

Вечни детски класики на „Киномания“ в Пловдив

Вечни детски класики ще радват малчуганите в „Lucky Дом на киното“. „Емил от Льонеберя“, „Пинокио“ и хитовият „Петсън и Финдъс“ са само част от програмата на „Киномания“, посветена на пловдивските деца.

„Петсън и Финдъс: Малки бели, голямо приятелство“ е днешното предложение за малчуганите.  Прожекцията е от 11 часа, цената на билетите е 2 лв за деца, и 4 лв за възрастни.

Вечерните прожекции започват в 18,30 часа с провокативната и смешна история „Хектор и търсенето на щастието“. Филмът с участието на Жан Рено, разказва за Хектор – психиатър, който решава да предприеме епично пътешествие с цел да открие какво прави хората щастливи. За целта той зарязва всичко и се гмурва в шанхайския хайлайф и в тайни африкански рецепти, попада на хора, места и перспективи, които го променят завинаги.

В 20,45 часа стартира филмът за големия дизайнер – „Истинският Сен Лоран“. „Режисьорът Бертран Бонело предлага изискан поглед към желанието и творческия импулс“, разказват организаторите на кинофеста.

Филмът е съсредоточен върху периода 1967 – 1976, белязал срещата на един от най-великите моделиери на всички времена с едно свободомислещо десетилетие, които се проникват взаимно. По думи на критиците „Истинският Сен Лоран” е едно от най-въздействащите френски кинозаглавия на 2014 година.

Цената на билетите е 6 лв, карта за 3 прожекции е 15 лв.

Подобни статии

Top