Взеха ДНК-проба от тъщата на полицая с убитите родители

Тъщата на полицая от Икономическа полиция в Пловдив Венцислав Караджов, който бе обвинен в убийството на родителите си Божура и Цветан, е била призована да даде ДНК-проба, съобщи за DCNEWS адвокатката на Венцислав Зоя Тошкова. Юристката няма обяснение какъв е мотивът на разследващите, за да вземат слюнка на Мария Рекина, тъй като никой от водещите следствието не е обяснил това пред жената. Единственото, което са разбрали е, че процесуалното действие се прави по разпореждане на наблюдаващия прокурор. От Окръжна прокуратура Пловдив обаче отказаха да коментират разследването и в частност защо е била взета ДНК-проба от тъщата на Караджов.

„Това са скъпи изследвания, не се правят с лека ръка“, посочи Тошкова. В момента тя обжалва отказите за поискания от нея отвод на наблюдаващия прокурор по досъдебното производство Стефани Черешарова, която е била клиентка на Каля Караджова и е ползвала фризьорските й услуги за себе си и за сина си.

Припомняме, че това бе и един от мотивите й да изпрати жалба до главния прокурор Сотир Цацаров, в която се настояваше да се спре психологическия натиск спрямо семейството на обвинения в убийството на родителите си полицай и разследването да се води безпристрастно.

Според адвокат Зоя Тошкова по делото срещу сина на Караджов Алекс, срещу който в понеделник бе повдигнато обвинение за държане на оръжие, са разпитани децата от целия му клас, каза още тя. 15-годишният Алекс искал да бъде преместен в друго училище през есента, тъй като се срамувал от съучениците си.

Тошкова съобщи още, че и до момента Венцислав Караджов отказва да признае, че е извършил убийството, а съпругата и тъщата му са призовавани ежедневно в полицията за различни неща.

Подобни статии

Top