Взломаджии задигнаха пари и бижута в „Тракия“

Взломна кражба е извършена от апартамент в жк “Тракия” в Пловдив. По първоначални данни на адреса било проникнато в периода 4-11 юли. Отнети са пари и 30 грама златни накити, всичко на обща стойност около 1 000 лева. От извършения оглед служители на Пето РУ установили, че посегателството е извършено след разбиване на прозорец.

Междувременно по подобен начин крадци задигнали 300 лева от къща в село Куртово Конаре. Сигналът е подаден вчера в РУ – Стамболийски. По случаите са образувани досъдебни производства, предприети са действия за разкриване и задържане на авторите.

Криминално проявен е задържан вчера непосредствено след кражба в Пловдив. Полицаи от Четвърто РУ реагирали на сигнал за откраднати 4 хладилни компресора от избено помещение на ул. “Цар Асен”. При предприетите заградителни действия в близост до адреса бил заловен 41- годишен мъж, известен на служителите на реда. Образувано е бързо производство. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, извършителят е задържан за 72 часа.

Подобни статии

Top