Взривен бойлер събори покрив на къща в Коматево, затрупа деца

Взривен бойлер събори покрив на къща в Коматево и затрупа две деца, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. Инцидентът е станал тази нощ около 4.04 часа, уточниха от пресцентъра. Тогава е подадено съобщението за паднала част от стена и покрив на къща на спешния телефон 112.

Към адреса – ул. „Юбилейна“ 8 в квартал Коматево били насочени четири пожарни екипа и линейка на Центъра за спешна и медицинска помощ. На място огнеборците разговаряли с мъж, който бил в къщата, но успял сам да излезе от руините. Той им разказал, че под рухналата плоча са двете му деца – на 10 и 15 години, които са спели по време на инцидента.

Незабавно са били предприети спасителни действия, които продължили час и половина. Екипите на пожарната са използвали техника, с която да повдигнат плочата. Около 5.35 часа те са достигнали до децата и ги извадили от руините на къщата.

Двете момичета са откарани за преглед в болницата без сериозни наранявания няма опасност за живота им. Те са били адекватни, но само бързата реакция на спасителите е спасила живота им, уточниха от пловдивската пожарна.

Подобни статии

Top