Виенските коледни традиции се пренасят на пловдивска сцена

Бляскава Коледа в духа на Виена

Бляскава Коледа в духа на виенските традиции обещават организаторите на гастрола на VIENNA CLASSIC ORCHESTRA в България.

Знаменитият оркестър ще завладее българските сцени и естествено няма да подмине и Европейската столица на културата Пловдив. Тази вечер от 20 ч. в Концертна зала на пл. „Централен“ VIENNA CLASSIC ORCHESTRA пристига с музиката на ВИЕНСКАТА КОЛЕДА, за да отвори душите ни и да ни зареди с много усмивки и празнично настроение.

Традицията на Коледните виенски концерти продължава със специалните гости от австрийската столица – VIENNA CLASSIC ORCHESTRA, които за първи път ще гостуват в България.

Прочутият в цяла Австрия диригент Даниел Каваца ще завладее слуха и съзнанието на българската публика. Виенският оркестър VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е създаден от виртуозни и вдъхновени творци, с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на виенската класическа музика.

Всички тези таланти са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония, така и в най-големите оркестри по цял свят. VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят.

Отличителна черта на VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свободата, която се усеща по време на концерт. Това е така, заради честата смяна на музикалното оформление и на самите персонажи на сцената. Програмата се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората е Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори.

Музиката ще оживее в танцовите изпълнения на балетни двойки. Музикантите успяват да създадат един синхрон, в който, обаче променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Интересна комбинация между традиционно и съвременно.

 

Подобни статии

Top