Виетнамец яде котки на грил в Германия

Виетнамец яде котки

Мъж с азиатски произход сготвил на грил в двора си в Адернах, провинция Райнланд-Пфалц, котката на един от съседите си, съобщи в. „Билд“. В началото на август жена подала сигнал в полицията, че видяла как Тран К. подготвял в двора си котка за печене.

Според говорителка на полицията в региона мъжът с виетнамското име опекъл котката на грил. И допълва, че подобни действия не са неприсъщи сред азиатците. Съседката на „коткоядеца“ Кристина Сарватка /50/ е притеснена от станалото: „В района изчезнаха около 30 котки! Поради което ме е страх за моя Кетър Били и вече не го пускам да се разхожда извън къщата“.

След седмица имало ново обаждане в полицията за вечеря с котешко. Говорителка на силите на реда каза след изясняване на инцидента, че извършителят не знаел, че подобни дела в Германия не са позволени.

Ако някой убие животно без логична причина според закона за защита на животните може да получи до три години затвор. Но азиатецът може да попадне под ударите на още една правна норма – хапването на котешко е в противоречие със закона за хигиена на хранителни продукти с животински произход. Според полицията по време на разпитите виетнамецът си признал всичко и обещал да промени начина си на живот.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top