Вижте бившите квартири на клошаря Любо (СНИМКИ)

Всички известни на прокуратурата адреси, на които е живял клошарят Любомир Данчев, обвинен за палежа на тютюневите складове, са в разруха. Те са обрасли с бурени, занемарени и превърнати в нерегламентирани сметища. Всички места, където е живял Любо са били в центъра или широкия център.

Бащината къща на бездомника е на ул. „Панайот Волов” 2 в Стария град. От прокуратурата разказаха, че преди повече от 20 години също е изгоряла при пожар. Съседите наоколо разказват, че той живеел в малка стаичка в съборетината без покрив, която после се запалила.

Припомняме, че пред разследващите, един от „колегите“ на клошаря – Петър Крушков, казал: „След него винаги гори огън”. И разказвал, че Любо много пушел много, често заспивал с цигара в уста или пък хвърлял угарките на земята. Според следователите на два пъти през 2000 година на адреса на ул. „Панайот Волов” 2 били викани пожарни. Пожарите били без значителни щети, затова досъдебни производства за тях не били образувани.

Съседите на улицата разказват, че новият собственик решил да строи след пожара, но плановете му се провалили. Имотът бил поразчистен от камъните, а после заграден и изоставен. Сега част от загражденията са съборени и в пълното с боклуци пространство може да се влезе. А гледката плаши туристите, посещаващи Стария град.

По същия начин изглежда и имотът на ул. „Митрополит Натанаил”, където клошарят е живял през 2008 година. Там постройката изгоряла на 28 януари 2008, поясни наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев. Оттогава мястото е изоставено и е потънало в трева. Съседите твърдят, че в старата къща живеела възрастна жена, но след като починала, домът бил завзет от бездомници, тъй като наследниците не си потърсили имота. Мястото се намира в тихо кварталче до УХТ.

 

 

Подобни статии

Top