Вижте бомбата, която е взривила руския самолет над Египет! (СНИМКА И ВИДЕО)

12273073_1691706681045722_1006459314_n

Ислямска държава публикува снимка на бомба, с която твърди, че е свалила руския пътнически самолет, излетял от Египет миналия месец, предаде ДПА. При разбиването на руския еърбъс на Синайския полуостров загинаха всичките 224 души в самолета.

В новия брой на англоезичното си списание „Дабик“, разпространявано в социални медии, джихадистката групировка показва снимка на метална кутия (кен) от газирана вода на марката Швепс (Schweppes Gold soda), в която бил експлозивът.

Списанието твърди, че руският самолет станал мишена на атентата заради започналата през септември руска кампания от въздушни удари в Сирия в подкрепа на президента Башар Асад. Първоначално ИД планирала да свали самолет на страна от коалицията начело със САЩ.

„Направихме това, за да покажем на руснаците и на всички техни съюзници, че за тях няма да е безопасно в земите и въздушното пространство на мюсюлманите“, гласи публикацията, в която пътниците в самолета са наречени „кръстоносци“.

Франс прес и Ройтерс цитират „Дабик“, че самоделната бомба била вкарана в руския самолет, излетял от Шарм ел Шейх на 31 октомври, след като ИД установила пропуски в охраната на египетското летище.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top