Вижте видеото на Станимира Петрова като посланик на женския бокс (ВИДЕО)

Специалното видео за Станимира Петрова като посланик на женския бокс вече може да се види в YouTube. Както е ясно първата българка, световна шампионка по бокс беше избрана от международната федерация (АИБА) за една от 8-те посланички на първенството за жени в Астана (Казахстан) от 19 до 27 май.

Във видеото, изготвено от Българската федерация по бокс и БНТ, 25-годишната Станимира е показана както като всеотдайна състезателка, така и като елегантна млада дама. В материала се посочва, че Петрова е започнала с таекуондо, но в момента боксът е целият й живот.

„Още първият път, като се качих на ринга, разбрах, че боксът е моята съдба. Тук, на ринга няма място за съжаление. Тук е място за силни характери. Винаги се качвам с една цел – победата – казва във видеото Станимира Петрова и допълва: Боксът е моят живот. Лягам, ставам с мисъл за него. Той ми даде всичко. Разви у мен самодисциплината и самоконтрол“.

Кадрите от боксовите срещи на Петрова са от тазгодишния международен турнир „Странджа“ в София и са придружени с автентичния коментар на журналиста Петър Василев.

Както е известно, родената в Асеновград боксьорка извоюва единствената за сега за България в този спорт квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Освен нея, посланички на световното в Казахстан са още Никола Адамс (Великобритания), Марлен Еспарза (САЩ), Мари Ком (Индия), Адриана Араужа (Бразилия), Кадиджа Марди (Мароко), както и реферките Кайра Сики Якуб от Алжир и Дженифър Хъджинс от Канада.

На световното в Казахстан ще участват повече от 300 боксьорки. Там ще се раздадат и общо 12 квоти за Рио (по 4 в трите олимпийски категории)

Подобни статии

Top