Вижте в какво обвини прокуратурата полицай Венцислав Караджов

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа за 72 часа 45-годишния полицай от Икономическа полиция Венцислав Караджов. Обвинението срещу него е за това, че обучавал 15-годишното си дете в стрелба с огнестрелно оръжие.

Днес, след извършена проверка, Районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу полицая за предоставяне на огнестрелно оръжие на лице ненавършило 18 години  – престъпление по чл. 338 ал. 2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в началото на май 2016 г. в землището на с. Дедево, област Пловдив, Караджов е дал на 15-годишното си дете пистолета си, за да го обучи да стреля, като с оръжието са били възпроизведени изстрели.

Караджов, който престоя два дни по 24 часа в ареста за различни престъпления, днес бе задържан с прокурорско постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив в момента по делото се извършват активни процесуално-следствени действия.

За престъплението, по което е повдигнато обвинението, законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба до 5 000 лева.

Припомняме, че първоначално полицаят бе задържан за 24 часа, като бе разпитван за двойното убийство на родителите му – Божура и Цветан Караджови. Те бяха намерени застреляни преди два дни в пристройка в двора на къщата си в кв. „Христо Смирненски“. Полицията обаче все още не е свързала сина с убийството, тъй като то не е извършено с притежаваните от него три пистолета.

Вчера следобед, точно преди да бъде освободен от ареста, Караджов бе задържан за още 24 часа, но по обвинението за обучаване на 15-годишния си син в стрелба с пистолет.

Разследването на двете престъпления продължава.

Подобни статии

Top