Вижте документи на ДС за уредени мачове, Ботев и Локо също били в играта

DC

Документи с гриф „Строго секретно”, в които се докладва за подслушани разговори на футболни ръководители и рефери, бяха публикувани от сайта desebg.com. В тях се разкриват схеми за договаряне на футболни мачове в средата на 80-те години на миналия век.

В в играта са повечето отбори от онова време, в това число и пловдивските Ботев и Локомотив. Документите на Шесто управление на Държавна сигурност са свързани с борбата с идеологическата диверсия. Активното мероприятие е с името „М-Родопи”, като в него се подслушват домашни телефони.

Иван Вуцов моли да му бъдат сменени реферите за мача на Левски с Локомотив (Пловдив) и иска Рачо Ангелов и Веско Богданов от Велико Търново.

Друг съдия пък го хвалят, че добре е вдигал флага на мача Левски-Спартак срещу Тракия. Пловдивчани пък обещават да дадат 2 точки на Етър и да пратят отбора от Велико Търново на квалификации.

Засечено е и обаждане, в което се уговаря Локомотив (Пловдив) да остане в „А” група, а за сметка на това да се даде разрешение на Георги Йорданов да играе в Левски-Спартак. Има и обаждане, в което се моли да бъдат подсигурени Садъков и Ераносян за мача на Локо срещу ЖСК-Спартак (Варна).

Снимка desebg.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top