Вижте интервюто на Гришо преди турнира в Стокхолм (ВИДЕО)

Григор Димитров даде специално интервю преди участието си на IF Stokholm Open, където е финалист през миналата година и шампион през 2013-а.

– Когато си в тура не ти се налага да переш, готвиш или чистиш, но вкъщи какво предпочиташ да правиш?

– Вкъщи опитам да се фокусирам върху нещата, които искам да правя – дали ще сe разходя навън или просто ще се кача на колата и ще карам наоколо, подобни неща ме карат да се чувствам удовлетворен и ме карат да виждам ясно. Това са нещата, с които си почивам. Разбира се, всеки път, когато имам възможността, прекарам време със семейството си.

– Но чистене, готвене или пране – какво предпочиташ?

– Обичам да пера дрехите си. Готвя, когато искам да впечатля. Чистенето – мога да се справя, но съм по-добре, когато не ми се налага.

– Когато казваш, че обичам да прекарваш време вкъщи. Къде е това?

– През последната година и половина живея в Монте Карло. Прекрасно място, в Европа е и можеш лесно да стигнеш до всички точки, близко е до източното крайбрежие на Америка. Много приятно място, тихо е, има отлични кортове и всичко е просто.

– Пътуваш по целия свят, чувстваш ли повече като гражданин на света отколкото българин?

– Аз съм българин, имам български паспорт, но разбира се, че когато пътуваш толкова много в един момент се чувстваш гражданин на света, но не трябва да забравяш корените си. Много е лесно да се самозабравиш, обикаляйки най-хубавите места по света. В такива моменти трябва да забавиш темпото, да се огледаш, да бъдеш скромен. Аз мисля, че колкото си по-скромен, толкова по-добре.

– Суеверен ли си?

– Суеверен съм, но не стигам до лудост. Например, използвам един и същи душ в съблекалнята, понякога не настъпвам определени линии, но не си слагам бутилките по специален начин. Гледам да не прекалявам.

– Започна сезона под №11. Какви бяха целите ти в началото на годината?

– Целите ми бяха много прости – исках да играя все по-добре. В Австралия имах шансовете си срещу Анди, но след това всичко се обърка. Загубих самочувствие след този мач, започнах да работя върху ракетата си, просто ми трябваше време. Промених много неща както на корта, така и извън него, а това отвлече вниманието от целта ми. Отрази се на тренировките, на физическата ми подготовка, което в един момент беше причината да не играя добър тенис. Надявам се да съм си взел поуките и да не допускам същите грешки отново, за да постигна нещо по-добро. Имам възможността да опитам нещо ново и я приемам.
– Колко важен е този турнир за теб?

– Чувствам се добре, познавам мястото, кортовете, хората, знам какво е проработило за мен преди и ще опитам пак. Искам да използвам този заряд от факта, че съм играл добре тук повече от веднъж. Ще бъде интересно, публиката тук е прекрасна, подкрепя ме много и аз искам да играя добре, а защо да не постигна добър резултат отново.

– Тук си заедно с шведския треньор Йохан Йортегрен, както и с Франко Давин. Ще ни кажеш ли каква е ситуацията с треньорите ти?

– Йохан дойде във време, в което имах нужда от него. Той е треньор, но в същото време и добър приятел, за което съм му признателен. Но става въпрос за работа, остават малко турнири до края на годината и искаме да сме сигурни, че имаме точния екип. Франко е в полезрението ми от известно време, беше важно да разберем дали гледаме по един и същи начин на играта и на работа.

Подобни статии

Top